Zonnepanelen Installatie

Om zonnepanelen te laten plaatsen moet er een geschikt dakoppervlak beschikbaar zijn wat naar het zuiden, oosten of westen georiƫnteerd is. De ideale dakhoek is 38 graden. Ook op platte daken kunnen depanelen door middel van een montagesysteem met ballast geplaatst worden. Er wordt altijd gebruik gemaakt van gecertificeerd montagemateriaal. Dit i.v.m. de windbelasting. Hoeveel montagehaken en desterkte van het materiaal is berekend waardoor de veiligheid gewaarborgd is.

Om de gelijkstroom die de panelen leveren om te zetten in wisselstroom is er een omvormer nodig. Deze wordt meestal op zolder geplaatst. De stroomdraden van de panelen gaan dus via de omvormer naar demeterkast. Daar vindt de aansluiting plaats op de elektrische installatie van het huis.

Om de opbrengst van de zonne-stroominstallatie te kunnen aflezen wordt er vaak gebruik gemaakt van een internetaansluiting zodat de prestaties van de omvormer live op uw account, overal op de wereld op te halen is.Het plaatsen en aansluiten van de zonnepanelen wordt door vakkundige medewerkers van Visser Elektrotechniek uitgevoerd. PK Zontechniek is gespecialiseerd in de wereld van zonnepanelen.

Een investering in zonne-energie is zeer interessant. Afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is op uw woning of bedrijfsgebouw, kunt u uw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. De zon is gratis. De besparing op uw stroomkosten kan jaarlijks al snel oplopen naar 12% van de investering.